Update

Hoi allen,

Allereerst langs deze weg namens het hele BodyFitHaren team een gelukkig en vooral gezond nieuwjaar, met veel positiviteit en negatieve tests gewenst. Hopelijk hebben jullie desondanks de situatie toch een leuke jaarwisseling gehad. Laten we hopen dat de Lockdown per 19 januari zal eindigen en wij weer open mogen zodat jullie weer kunnen sporten. Daar zijn ook wij wel aan toe. Het is momenteel erg stil in BodyFit en we missen de gezelligheid-en aanwezigheid van jullie. Gelukkig zien-en spreken we nog wel wat leden tijdens de UitleenService, FreePT (gratis personal training!) en telefonisch middels het project PersonalCoaching @Home. Maar ook via de mail.

MEDEDELINGEN
PersonalCoaching @Home
Een aantal van jullie zullen inmiddels door ons bereikt zijn. De komende weken zullen wij dit verder opschalen zodat wij hopelijk iedereen aan de telefoon hebben gehad. Het doel; vragen hoe het gaat en of wij iets kunnen betekenen. Daarnaast informeren.

Free PT!
Inmiddels hebben diverse klanten al gebruik gemaakt van deze unieke mogelijkheid. Lekker buiten genieten van personal training. Er zijn nog momenten beschikbaar! Maak hier dus gebruik van en neem gerust iemand mee!

Compensatie…
Net als in de vorige LockDown gaan wij ook dit keer natuurlijk een compensatie-regeling toepassen. Deze is bijna afgerond en we verwachten dit vanaf volgende week te kunnen presenteren op onze website. Hierover zullen dan ook een mail sturen.

Online lessen…
Met ingang van 2021 hebben wij onze livestreams geoptimaliseerd! Niet alleen qua geluid, maar oa. ook qua beeld. We maken inmiddels gebruik van een multistream waarbij zowel naar Facebook als naar Youtube live wordt uitgezonden. Ideaal voor mensen die geen Facebook hebben of willen. Het mooie van Youtube is dat we in Full HD kunnen streamen! Uiteraard kun je ook eerdere workouts gebruiken. Abonneer je dus op ons Youtube kanaal.

Prijsstijging 2021…
Helaas hebben wij niet duidelijk kunnen communiceren dat de jaarlijkse prijsstijging er weer aan zat te komen. Onze excuses daarvoor. Normaal zijn wij in de gelegenheid dit ook op locatie op meerdere manieren mede te delen. Wij hebben door de LockDown uitsluitend online; per mail, Facebook, Twitter, via de website  en onze community (app) dit kunnen aankondigen, waardoor het bij sommigen als onaangename verrassing kwam. 
 
Q&A
Waarom zijn de tarieven omhoog gegaan?
Jaarlijks stijgen ook onze kosten. Zo worden o.a. de lonen jaarlijks twee keer geïndexeerd. Dit jaar niet uitgezonderd. Niet verhogen zal voor ons een nog grotere achterstand gaan creëren in 2021. Wij bevinden ons in het hogere segment (met dito kosten door allerlei investeringen) met tarieven uit het midden segment. Dit is ontstaan doordat wij bij onze verhuizing in 2016 naar deze locatie de prijzen niet direct hebben verhoogd. Wij hebben de tarieven vanuit de oude locatie gehanteerd en vandaar jaarlijks verhoogd. Deze oudere tarieven waren nog tarieven die vanaf 2009 niet meer waren verhoogd o.a. door de staat van ons oude gebouw aan de Anjerlaan. Een hele geschiedenis, maar hopelijk schept dit voor sommigen enige duidelijkheid.

We steunen al… en dan gaan ook nog eens de tarieven omhoog?
We zijn ook erg blij met die steun en kunnen niet genoeg bedanken. Het valt dit jaar inderdaad héél ongelukkig. Daar zijn wij ons van bewust! We hebben erover nagedacht dit later in het jaar te doen, of met terugwerkende kracht. Maar dat vonden we ook geen goede opties. Daarom zijn wij gebleven bij wat wij jaarlijks al deden en dat is per 1 januari de tarieven met € 1,- te verhogen.

Maar jullie krijgen toch ook steun?
Momenteel niet. Wij hebben alleen enige steun gehad in het tweede en derde kwartaal van 2020. Met deze steun konden we het personeel doorbetalen en de compensatie-regeling voor onze klanten waarborgen. Sommige aangevraagde compensatie lopen nog door tot april 2021.

Zijn jullie veel leden kwijtgeraakt?
Helaas wel. Tijdens de eerste LockDown ca. 25% van het ledenaantal. Gelukkig hebben we in de zomermaanden een aantal (her)inschrijvingen mogen ontvangen. Net als de maanden na de zomer. In november begonnen de nieuwe corona perikelen met uiteindelijk een soort mini LockDown (geen horeca en groepslessen) en vanaf half december de strengste LockDown tot nu toe. Ook in de tweede LockDown hebben wij een behoorlijk aantal uitschrijvingen moeten verwerken. De coronacrisis heeft tot dusver geleid tot ruim 35% verlies van het ledenaantal. 

Vraag dan gewoon steun aan!
Gezien de huidige situatie betekent dat we straks inderdaad weer steun zullen moeten aanvragen. Echter is de steun van de overheid een soort van infuus. Het is niet dekkend! Alle steun zal noodzakelijk zijn en bijdragen aan het voortbestaan van BodyFitHaren.

Slotwoord:
Wat een pessimisme zul je misschien denken! De reden dat ik dit deel komt voort uit het feit dat wij een aantal mails hebben ontvangen met vragen, opmerkingen en onduidelijkheden over deze onderwerpen, die ik overigens begrijp! Graag wil ik langs deze weg het ook begrijpelijk maken voor mensen die met mogelijk dezelfde vraagstukken zitten. Maar nu positief… we gaan het gewoon redden! We gaan ervoor! Wij werken momenteel achter de schermen hard om jullie te kunnen bedienen op verschillende manieren. Er lopen vele projecten waarvan gebruik kan worden gemaakt. Het is inderdaad niet hetzelfde, maar een periode op een andere manier sporten kan ook verfrissend werken? Probeer het gewoon! Hopelijk zien we jullie zeer binnenkort weer als vanouds op de locatie. Heb je nog vragen? Bel gerust! Wij zijn de hele week bereikbaar. Blijf in beweging! StaFit @Home

Geoffrey Müller

1 reactie op “Update”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: