Update algemeen

Hoi allen,

Achter de schermen hebben wij een productieve week gehad. Uitleenservice loopt goed, Free PT opgestart, online livestream lessen weer opgestart, Livestream BodyFitHarenLive voor komende zondag voorbereid, tv opname gehad en zo nog wat zaken. Volgende week gaan we oudere projecten opschalen, zoals PersonalCoaching @Home. Komende zondag zijn jullie uitgenodigd om onze LiveStream BodyFitHarenLive te volgen.Dit keer vanuit een professionele studio met dank aan UnitedVisions! Net als in de eerste LockDown proberen wij middels deze weg te informeren, binnengekomen vragen te beantwoorden (stel ze dus nu al per mail), live vragen te beantwoorden, etc.  Om 14.00 uur gaan wij via Facebook live. Aansluitend organiseren wij een WorkShop YinYang Yoga XL LiveStream om 15:00 uur.Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan het afsluiten van dit bijzondere jaar.

MEDEDELINGEN
PersonalCoaching @Home!
Dit project uit de eerste LockDown hebben wij weer van de ‘plank’ gehaald en zullen we vanaf maandag mee gaan starten. Wat houdt het in? Wij proberen zo veel mogelijk mensen te bellen tijdens de LockDown om te vragen hoe het gaat en of wij iets kunnen betekenen. Een bijkomend doel is natuurlijk ook informeren. Niet iedereen krijgt onze mail, heeft Facebook of Twitter of kijkt op onze website. 

Free PT!
Een nieuw project! Gedurende de LockDown bieden wij voor onze leden GRATIS Outdoor PersonalTraining! We hopen op deze manier nog meer leden te kunnen bedienen. Meld je gerust aan! We mogen ook DUO PT trainingen geven volgens de richtlijnen van het RIVM. Voor meer info klik hiervoor de uitzending van OOG TV over dit onderwerp.

Bring A Friend:
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden, maar in deze periode helemaal. Door de aanhoudende corona-perikelen en nu de LockDown blijft groei (eigenlijk inhaalslag) uit. Kunnen jullie straks iets doen? Misschien wel! Motiveer iemand om mee te gaan fitnessen. Neem hem-of haar gerust na de LockDown een keer mee. Via de website kunnen ze ook een formulier invullen en gebruik maken van de Free 7 Day Trial. Als dank ligt er een t shirt voor je klaar. EXTRAATJE…Nodig NU al iemand uit om samen met jou de Free PT te volgen.

Cadeaubonnen:
Geef je vriend-of vriendin, man-of vrouw of een andere naaste een sportief en gezond cadeau. Leuk voor de kerst of het nieuwe jaar! Verkrijgbaar bij de balie. Gezien de LockDown graag van te voren een afspraak maken. 

Tabata:
Doe na de LockDown een keer mee met de 30 minuten durende Tabata Workout op donderdagochtend (10:30) en/of de vrijdagavond (20:00). Start zelf met een warming up van ca. 15 minuten op de cardio en laat je ‘afbeulen’ in de volgende 30 minuten. Uiteraard kun je zelf je intensiteit bepalen. Leuke training, lekkere muziek en een optimale werk-rust verhouding.

DEADLIFT: gecontroleerd laten zakken of laten vallen?
Een onderwerp die al regelmatig de revue gepasseerd heeft. Zowel via de mail als op de vloer. Een lastig punt, die nogal discussie-gevoelig is. Een aantal vinden dat dit onvermijdelijk is aangezien ze zwaar trainen of dat het anders belastend is voor de onderrug. Bij het laten ‘vallen’ van de halterstang sla je de excentrische fase (de weg terug) over. Juist in deze fase zit de grootste hypertrofie (spiergroei)! Dit is vaak het hoofddoel. De stelling dat langzamer terug gevaarlijk is voor de rug is onterecht. Bij een juiste uitvoering is dit niet aan de orde. Bovendien moet je het gewicht vervolgens ook weer op dat lage gedeelte omhoog krijgen. Als je je om blessures zorgen maakt in het excentrische gedeelte, waarom zou dit dan wel goed gaan in het concentrische gedeelte (weg omhoog)? Feit is dat in de excentrische gedeelte je meer kracht hebt dan in de concentrische gedeelteGecontroleerd zakken moet dus geen probleem zijn. Deadliften op de powerlift-methode (1 herhaling met maximaal gewicht) is een ander tak van sport waarbij het puur om het tillen gaat (de weg omhoog). Bij wedstrijden is de weg terug niet belangrijk en voor het publiek niet interessant. Veelal laat men de haltestang dan gewoon vallen op de speciale verende vloer. BodyFitHaren is geen PowerliftClub en is daar simpelweg niet op ingericht. Naast de geluidshinder die het veroorzaakt, speelt er nog een belangrijke kwestie; namelijk de vloer! Deze kwestie hebben wij uitgezet naar onze installateur, waarna hij zijn zorgen uitte! De herhalende trillingen kunnen mogelijk zorgen voor schade aan de vloerverwarming. Reden genoeg voor ons om het laten ‘vallen’ te verbieden. En bij een juiste techniek en gewicht is dit ook niet nodig. Techniek is dus zéér belangrijk. Kijk voor meer informatie over de deadlift hier.

Q&A
Waar komt deze hype ineens vandaan?
Voorop gesteld, het is niet nieuw. Sterker nog… deze vorm ligt min of meer aan de basis van het moderne fitness. In de jaren 50, toen judo in opkomst was, gebruikte men al fitnessoefeningen In de jaren 70 & 80 is dit verder geëvolueerd. In de jaren 80 kwamen de eerste fitnesstoestellen. In de jaren 90 de cardiotoestellen. Tot zover deze beknopte geschiedenis. Vorig jaar deed het ‘heipaal liften’ (haltestang laten ‘vallen’) zijn intrede toen tijdens de Personal Training dit zoetjes aan normaal werd. Tijdens de lockdown gingen velen thuis aan de slag en is de interesse in haltertrainingen verder gegroeid. De cultuur is verder uitgegroeid  tot wat het vandaag de dag is.  

Mag je dan helemaal geen geluid meer maken?
We blijven een fitnessclub waar nu eenmaal geluiden bijhoren. Maar het laten ‘vallen’ van de halterstang tijdens de deadlift (heipaal-liften) is niet de bedoeling. Iedereen wil graag in een prettige omgeving sporten. Daar dragen we met z’n allen aan bij. 

Gaan de tarieven in 2021 ook omhoog?We hebben inderdaad de tarieven weer aangepast. Deze zijn eind december zichtbaar op onze website. 

De thermometer hangt te hoog!
Klopt. Een klein uitvoerfoutje. Inmiddels is het aangepast. Iedereen zou er nu bij moeten kunnen. Na de LockDown kun je na de check-in kun je gelijk je temperatuur meten. Andersom mag natuurlijk ook.

Waarom moeten we meten?
Een extra middel die wij na de LockDown blijven inzetten nu de deuren niet meer volledig openstaan vanwege de tijd van het jaar en de verwarming. Wanneer iemand in het beginstadium van de besmetting zit is hij/zij hoogbesmettelijk. Dat is vanzelfsprekend hét moment dat mensen niet samen moeten komen. Verhoging kan een aanduiding zijn van mogelijke besmetting. Door de temperatuur te meten (hoofd op ca. 5cm van het toestel houden) hopen we dit vroegtijdig te kunnen detecteren. Voor meer info hierover zie https://youtu.be/MqFKmhc9twc  (Medische publieksacademie UMCG).

Wat is een normale lichaamstemperatuur?
Tussen de 35,5 – 37,5 graden. Onderzoekers hebben aangetoond dat vandaag de dag de gemiddelde temperatuur ligt op 36,6 graden. Meer informatie over dit onderzoek? Klik hier.

Free PT na de LockDown?
Helaas kunnen we dat niet doen. PersonalTraining is een hele effectieve manier om je doelen te bereiken. De PersonalTrainer staat 45 minuten volledig tot je dienst. Dat kost natuurlijk iets. Wij  hanteren normale uurtarieven teruggerekend naar 45 minuten. Afhankelijk van het abonnement of rittenkaart ligt de prijs voor 45 minuten op ca. € 38,- Uiteraard zijn er ook goedkopere varianten bij grotere afname. Dan kan de prijs dalen tot ca. € 35,-. Voor iedereen geldt overigens wel een PT Try Out! Dan mag men het een keer proberen en zelf achteraf bepalen wat men wilt betalen. Misschien een leuk cadeau?Slotwoord:
Langs deze weg willen wij jullie hele prettige dagen wensen. We gaan dit vreemde jaar afsluiten en vol goede moed het nieuwe jaar tegemoet. Bedankt voor jullie steun in dit lastige jaar. Zonder deze steun zouden wij in zwaarder weer terecht gekomen zijn. In het nieuwe jaar gaan wij ons buigen over de compensatieregeling en jullie daarover informeren.
 
Geoffrey Müller

1 reactie op “Update algemeen”

  1. Ik bedank jullie voor ons in beweging houden heel dit moeilijke jaar. Ik wens jullie een mooie Kerst en een plezierig 2021 toe. Hou het vol luitjes.
    Groeten van Tineke Aldershof

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: