Update september

Hoi allen,

Daar zijn we weer met een update! De hoeveelheid mails die wij momenteel sturen zijn gereduceerd naar één per maand. Daar waar wij eerder na elke persconferentie èn voor de nieuwe incasso mails stuurden. Die tijd lijkt voorbij! Vanaf vandaag (zaterdag 25 september) gaat de anderhalf meter regel er vanaf! Goed nieuws… of toch niet? Tja… de tijd zal het leren.

Moeten we nog steeds voor de training de temperatuur meten?Ja. Nog steeds bij de incheckbalie. Na-of voor het inchecken graag de temperatuur meten middels onze handsfree infrarood thermometer. Een extra veiligheid die wij hanteren èn die weinig moeite kost. De temperatuur schommelt gedurende de dag tussen 35,5 en 37,5 graden. Dus ergens daar tussen in is het ok. Scoor je hoger dan 37,5? Dan is het verstandiger om niet te sporten. Ga dan naar huis en onderwerp je aan een zelftest.

Hoeveel personen mogen tijdens de groepslessen?
In principe wat het voor de corona ook was. Dat ligt ergens tussen de 18 tot 20 personen.  

Is dat niet te veel?
Tja, de corona heeft de wereld aardig op z’n kop gezet op alle vlakken. Zo ook ons gevoel van drukte. Ter vergelijk… voor de corona waren er groepen die soms de 20 aantikten. Vanzelfsprekend is bij drukte de positionering van een ieder van groot belang! Hier zullen wij dan ook op letten, zeker de komende tijd. De groepszaal is tevens beter ingedeeld waardoor meer ruimte is ontstaan. Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk de deuren open te zetten. Helaas moet het geluid dan wel wat zachter in verband met geluidshinder.

Moeten we nog steeds de apparatuur schoonmaken?
Ja. Ondanks dat hier verschillende meningen over zijn, houden we dit er nog steeds in. Ook omdat het gewoon hygiënisch is. Let wel op: spuit het papier in en niet de toestellen! De alcohol werkt naast ontsmetter tevens als ontvetter en daar zijn bepaalde onderdelen niet tegen bestand. Verder: probeer het papiergebruik te matigen. Hergebruik waar kan! De laatste maanden is, door de maatregelen het papiergebruik fors toegenomen. Daarnaast: gebruik je handdoek op de juiste manier! Dus bedek de volledige kussens. Dit hoef je dan niet schoon te maken. Wij desinfecteren en reinigen alle apparaten elke dag grondig.

Blijven de schuifdeuren open bij koude?
We willen graag optimale ventilatie! Maar, net als vorig jaar als de temperatuur daalt en het weer grilliger wordt zullen we hiermee moeten spelen. Houd er wel rekening mee dat het wat kouder zal zijn in de fitnesszaal en balie/lounge. Voor sommigen betekent dat bijvoorbeeld sporten in een lange sportbroek en een shirt met lange mouw. In de groepszaal hebben we de vloerverwarming aan i.v.m. yoga-en Pilates lessen.

Waar is de SkillMill?
Eén van de Skillmills hebben we verkocht. Ondanks dat je fantastisch kunt trainen op een Skillmill werd er niet heel veel gebruik gemaakt. Eén Skillmill is voldoende. Naast dat het wat meer ruimte oplevert, levert het ook weer een kleine buffer op die we later kunnen inzetten.

Buffer? Is dat nog steeds nodig?
Een buffer heeft een bedrijf altijd nodig. Maar zoals bij vele bedrijven is ook bij BodyFit een aanhoudende kaalslag geweest op onze buffers. Naast dat we momenteel kleine investeringen doen proberen we ook weer een buffer op te bouwen. Na de unieke ervaring van de coronacrisis is duidelijk geworden dan van alles mogelijk is en daar willen wij ons op voorbereiden.

Gaat het dan nog steeds niet goed?
Jawel hoor! We zijn echt heel mooi op weg. Leden zijn ook fanatieker dan anders. Dat is mooi. Dat merk je ook aan de aantallen binnen BodyFit. Het is soms weer ouderwets druk. Leuk! Toch hebben we nog ruim 200 leden minder dan voor de crisis. En dat merken wij natuurlijk in de omzet. Daarnaast kampen we met extra uitgaven zoals bijvoorbeeld schoonmaak-alchohol en poetspapier. Daarom zijn wij ook voorzichtig. Verder kijken we goed naar toestellen die nauwelijks worden gebruikt. Deze zullen we afstoten ten gunste van onze buffers. Verder zijn we actief bezig met PR & marketing. Zoals de Free7Day Trial en binnenkort bijvoorbeeld de OpenLessen Avond!

OpenLessen Avond…?
Ja, op donderdag 30 september zal deze plaatsvinden. We hebben dan een aantal nieuwe lessen die avond waar nieuwe leden aan mee kunnen doen om dit te ervaren en natuurlijk BodyFit te kunnen ervaren. De Pilots zijn op 2 september geweest. Bedoeld voor leden, om proef te draaien, feed back te ontvangen en content te schieten voor de promovideo’s. 

Welke open lessen draaien die avond?
BoksFit om 17:00u – BootyWorkOut om 18:00u – BootCamp om 20:00u en HIIT om 20:45u.

Kan ik iemand daarvoor uitnodigen?
Heel graag! Mond op mond is altijd nog de beste reclame. Wij zien natuurlijk graag dat leden ‘ambassadeurs’ van BodyFit zijn. Dus heb je iemand in de omgeving waarvan je denk dat hij/zij interesse heeft in één van deze trainingen…

Er is veel veranderd in de FreeZone?
Dat klopt. Afgelopen weken zijn we hiermee bezig geweest. Het idee was om een deadlift platform te creëren. Niet alleen omdat dit een onderdeel is dat veel ruimte in beslag neemt, maar ook voor het geluid! Speciale droppads moeten dit voor komen. We moesten dus weer gaan schuiven, wat altijd een behoorlijke puzzel is. Maar het is volgends ons aardig gelukt. Ondanks dat er een oefening is bijgekomen oogt het toch ruimer. 

Slotwoord:
Het begint weer als vanouds te voelen. Dat is voor velen lekker! Ondanks dat wij in de komende maanden nog steeds maatregelen blijven nemen zoals de ventilatie, temperatuur meten en zeer grondige schoonmaak, zullen er natuurlijk leden zijn die er, net als wij, ook voorzichtig in staan. Leden die bijvoorbeeld de 1,5 meter regel graag nog volhouden, leden die met handschoentjes trainen of leden die toch uit de zaal lopen omdat het te druk is voor hen. Dat is ieders eigen keuze. Respecteer elkaar hierin. Veel trainplezier!

2 reacties op “Update september”

  1. Diety Gispen-Verbeek

    Ik zou me graag opgeven voor pilates (rustig). Wanneer zijn deze lessen,,.
    Met vriendelijke groet

    Diety Gispen

    1. Hallo Diety, Elke woensdag draaien er twee Pilates lessen. Een om 18.00 (Pilates klassiek) en om 19.00 (Pilates Freestyle). Je zou vanavond al mee kunnen doen. Laat maar weten of dit schikt. Je kunt ook gerust bellen. 050 534 00 02

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: