Laatste nieuws!

Hoi allen,

Dat is alweer even geleden! De laatste mail stamt uit mei van dit jaar toen we per 19 mei weer open mochten. Een fantastisch moment was dat! Het lijkt allemaal zo lang geleden! Na de heropening en de drukte daarom heen, kwamen we al gauw terecht in de zomerperiode met de broodnodige vakanties die wel of niet doorgingen. In juli nog even een korte opleving van het virus. Momenteel is het aardig stabiel. In het verschiet ligt mogelijk nog de afschaffing van de 1.5 meter regel. Dat zal voor bedrijven prettig zijn en dus ook voor ons. Toch zullen wij maatregelen blijven nemen. Zoals zoveel mogelijk de deuren open (houd straks dus rekening met mogelijk enig koude in de zaal), temperatuur meten en grondig reinigen. We zijn positief gestemd en hebben alweer een kleine investering kunnen doen in materialen die nodig zijn voor de nieuwe lessen en voor in de fitnesszaal. In de fitnesszaal hebben we de FreeZone enigszins opnieuw ingedeeld.

Nieuwe lessen?
Ja! Op de donderdagavond starten we per oktober om 17.30 met BoksFit. Een lekkere, actieve boks-conditietraining met aandacht voor techniek. Om 18.15 staren we met een BootyWorkOut waarbij gebruik wordt gemaakt met verschillende elastische banden. Een erg leuke training voor vrouwen! Tevens starten we dan met onze tweede HIIT om 20.45 (maandagavond om 20.00 draaide deze al). Een heerlijke intensieve training met veel variaties in oefeningen en series, waarbij gebruik wordt gemaakt van het eigen lichaamsgewicht. 

Kun je daar zo aan mee doen?
Ja. Donderdag 2 september draait de pilot speciaal voor leden. Op 30 september draait de officiële open les voor beide uren. Voor deze twee trainingen hanteren wij een inschrijflijst. De pilot is al bijna vol. De open les is wat meer bedoeld voor mensen van buitenaf. Kijken kan altijd!

Hoe gaat het nu met BodyFit?
Goed! We hebben afgelopen maanden gelukig een behoorlijke groei mogen meemaken. Momenteel zitten we op ons breakeven point wat erg prettig is. We kunnen onze eigen broek nu ophouden! Geen winst en geen verlies is momenteel al een prettig uitgangspunt. Vanaf nu hopen we verder te kunnen groeien naar hopelijk de situatie van voor de corona.

Wanneer denken jullie daar te zijn?
We hebben nog een hele weg te gaan maar hopen medio 2022 daar te komen. 

Dat is nog een lange tijd! 
Dat klopt! We hebben dan ook een groot deel van ons ledenaantal verloren door de corona. Daarmee hebben we ook alle reserves moeten inzetten. Maar dat is gelukt! Wij zijn blij dat wij die mogelijkheden hadden en dat BodyFit nog steeds mag blijven bestaan. Volgend jaar zelfs 35 jaar! 

Moeten we nog steeds voor de training inscannen?
Ja. Gewoon weer bij de incheckbalie. Na het inchecken graag de temperatuur meten middels onze handsfree infrarood thermometer. Een extra veiligheid die wij hanteren, net als dat wij de deuren zoveel mogelijk open zullen doen zodat de ventilatie optimaal is (een groot wapen tegen Covid19).  

En uit checken na de training?
Dat hoeft voor nu niet meer.  

Sommige groepslessen raken weer aardig vol!
Klopt! Mooi om te zien. Eindelijk weer richting het oude normaal. Maar totdat de anderhalf meter regel eraf gaat mogen we maximaal 15 personen in de groepszaal ontvangen. 

Dat is wel heel veel!
Tja, de corona heeft de wereld aardig op z’n kop gezet op alle vlakken. Zo ook ons gevoel van drukte. Ter vergelijk… voor de corona waren er groepen die soms de 20 aantikten. Een ander vergelijk voor diegene die de oude locatie nog hebben meegemaakt… daar tikten we regelmatig de 20 personen aan, in een zaal die ca. 25 m2 kleiner was. Andere tijden! Vanzelfsprekend is bij drukte de positionering van een ieder van groot belang. Hier zullen wij dan ook op letten, zeker de komende tijd.

Moet er geserveerd worden?
Dat is een lastige keuze voor ons. Wanneer we dat doen, dan zal dat bij elke groepsles ingesteld moeten worden. We krijgen dan weer te maken met het feit dat niet iedereen een smartphone heeft of niet goed met apps kan of wil werken. Dit gegeven zorgt ervoor dat wij extra drukte kunnen verwachten om voor deze groep telkens een plek te reserveren. Dit deden wij natuurlijk graag, maar die tijd hebben wij haast niet meer. Daarom hebben wij besloten dit niet in te zetten. Mede omdat het voornemen is om per 20 september de anderhalf regel eraf te halen. Denk zelf ook aan een goede spreiding in de zaal. 

Moeten we nog wel de gebruikte apparatuur schoonmaken?
Ja. Dit zal eerst nog wel blijven. Ook omdat het hygiënisch is. LET OP: matig het papier gebruik! En… spuit het alcoholmengsel op het papier en NIET op het toestel. Dit heeft voor de nodige schade aan de toestellen gezorgd. Uiteraard blijven wij onze droogstoomreiniger gebruik voor het ontsmetten en schoonmaken. Verder is het gebruik van een handdoek nog steeds de standaard en opgenomen is ons reglement.

Slotwoord:
Het voelt weer goed dat mensen weer komen sporten, dat mensen positief zijn. Fanatiek zijn! We kijken vol goede moed naar het laatste deel van dit jaar en hopen op een mooie, verder ledengroei. Tot ziens in BodyFit!

Geoffrey Müller

2 reacties op “Laatste nieuws!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: