Update na persconferentie 26 november 2021!

Hoi allen,

Daar zijn we weer! Eerder dan verwacht! Maar de ontwikkelingen gaan ook snel! Dus weer tijd om te schakelen. We mogen van 7:00u tot 17:00u geopend zijn. DAT IS GOED NIEUWS! Er kan dus gewoon worden gesport. Maak hier gebruik van! Wij zijn aanwezig en zullen tevens diverse groepstrainingen geven. Voor de mensen die werken en door de week niet kunnen komen, verwijzen wij naar de weekenden.

Wat doen jullie dan met de zondag?
Dan gaan we gewoon eerder open! Dit plan lag al op tafel, maar dit gaan we nu vervroegd inzetten. Voor nu betekent dat, dat we ten tijde van deze avond LockDown zondags tussen 10.00u – 17:00u geopend zullen zijn. Met om 16:00u de BootCamp. 

Wat gaan jullie doen met de groepslessen in de avonden?
Wij zullen een ander groepsfitnessrooster (zie afbeelding verderop) gaan hanteren om er met name voor te zorgen dat de avondlessen overdag gevolgd kunnen worden. De ochtendlessen blijven zoals ze zijn. Echter komt hier op de donderdagochtend 10.00u een extra uur bij. De PUMP. Verder zal vanaf 1 december de les Step op maandagochtend 10:00u omgezet worden naar PUMP.

Einde voor de steples…?
Afgelopen periode is er al gesproken en veel nagedacht over het voortbestaan van de steples. Een moeilijke en lang uitgestelde beslissing. Maar… de kogel is door de kerk! Na ruim 25 jaar gaan we stoppen met deze trainingsvorm, wat een enorme hit was in de jaren negentig.
De redenen zijn als volgt:
1. lage opkomst afgelopen jaren
2. zeer specifieke trainingsvorm
3. lastig om in te stromen
4. geen nieuwe aanwas meer
5. veel steps in voorraad wat onnodig ruimte in beslag neemt
Per 1 januari 2022 was het voornemen deze les te beëindigen, echter heeft de avond LockDown ervoor gezorgd dat we dit anders zullen moeten inkleden. Daarom gaan we per 1 december deze les stopzetten! Maandag 29 november is de laatste les Steps. 

Wat komt er dan voor in de plaats?
PUMP. Ook dit plan lag al op tafel! Nu dus vervroegd en hopen hiermee de BodyPumping cursisten tegemoet te komen aangezien zij niet meer in de avond terecht kunnen. Maar het is ook een zeer toegankelijke, leuke en effectieve les voor iedereen, waardoor er makkelijk ingestroomd kan worden. We hopen met deze training de zaal meer gevuld te krijgen

Wordt er dan ook nog live gestreamd?
Ja! De door de weekse lessen van Angie en Romy en de lessen van Angie op zaterdag, zullen live worden gestreamd. Ideaal voor diegene die in quarantaine zitten of druk met thuiswerk. Lukt het je niet om live mee te doen? Geen probleem! Dan kun je later altijd terug kijken, en meedoen natuurlijk, via Facebook. Daarnaast gaan wij in de komende weken diverse opnames maken van verschillende WorkOuts. Deze zullen wij ook op ons Youtube kanaal zetten.

Hier staan zoveel! Een beetje overkill nietwaar?
Dat klopt. Vijf maanden LockDown met volledig live gaan, ook via Youtube, heeft gezorgd voor een enorme bibliotheek. Echter is deze helemaal opgeschoond! Het is weer overzichtelijk. Komende periode zullen wij meer trainingsvideo’s gaan plaatsten.☝️ Tevens beschikbaar voor onze leden, een hele serie trainingsvideo’s die wij t.t.v. de vorige LockDown in opdracht van Avebe hebben gerealiseerd. Leuke, korte, makkelijke en complete trainingen op mooie, verschillende locaties die je zo thuis mee kunt doen. KLIK HIER voor toegang!

Gaat de OutDoor BootCamp nog door?
Ja. Ook hiervoor verwijzen we naar het onderstaand groepsfitness rooster hieronder:

Ik zie mijn groepsles er niet bijstaan?
Dat zou zomaar kunnen. Het is roeien met de riemen die wij hebben. Je kunt natuurlijk altijd via Facebook Live meedoen of op een door jouw gekozen moment. Dus On Demand! Dat wil zeggen terugkijken op onze Facebook tijdslijn. Maar zoals eerder besproken ook andere WorkOuts die wij nog gaan opnemen of die nog staan op ons YouTube kanaal. Abonneer je dus op ons kanaal en blijf op de hoogte van nieuwe content.

Moeten we ook aanmelden voor de groepslessen?
Graag! Dat geeft ons van te voren inzicht in de opkomst. In de app kun je gemakkelijk aanmelden voor een training naar keuze. Geen App? Geen probleem! Bel of mail en wij sturen je een activatie-link zodat je gratis kunt inloggen in onze eigen app omgeving.

Ik zie ook weer 1.5 meter stickers…
Klopt! Ondanks dat dit eerder geen verplichting was vanuit de overheid hadden wij toch gekozen dit als wapen in te zetten. Verder wilden we hiermee ook weer wat aandacht vragen voor de 1.5 meter regel, in de hoop dat men elkaar de ruimte biedt. Voor nu is nog niet helemaal duidelijk of het in de sportscholen verplicht is. 

Moeten we ook mondkapjes op?
Dat is ons nog niet duidelijk geworden. Eerder zijn de sportscholen daarvan gevrijwaard gebleven. Een sportschool is niet per definitie een doorstroomlocatie. Maar ons advies is toch om bij binnenkomst en tijdens het omkleden een mondkapje te dragen. Wij zullen bij klantcontact ook een mondkapje dragen. Verder staan de deuren natuurlijk open voor maximale ventilatie. Het kan dus kouder zijn in de zalen!

Hoe zit het nu met de QR code?
De eerdere aangekondigde integratie is niet helemaal goed verlopen. Dus hebben wij weer gekozen voor de eerste optie. op het scherm staan de juiste stappen met foto’s!
1. inchecken (met de Dutch QR code!)
2. check-In(met BodyFit pas of barcode in de app)
3. temperatuur meten
3. handen desinfecteren


Zouden jullie de regels omtrent hygiene nog een keer willen mededelen?
Wij zullen de algemene hygiene en het desinfecteren op zeer hoog niveau blijven houden! Jullie kunnen bijdragen door:
1. Altijd met handdoek te sporten!
2. Handen te desinfecteren!
3. Het aan te raken schoon te maken!
4. Het aangeraakte schoon achter te laten!
Verder; matig het papiergebruik en spuit het desinfecteermiddel op het papier en niet op de toestellen!

Slotwoord:
Inmiddels worden we met z’n allen veteranen op het gebied van LockDowns en de daarbij behorende aanpassingen. Natuurlijk is het niet ideaal en blijft het roeien met de riemen die we hebben. Maar wanneer we positief blijven en ons flexibel opstellen gaat het hopelijk meevallen. Voor nu zijn de maatregelen geldig tot zaterdag 18 december. 

Nog even de bekende oproep…
1. kom zoveel mogelijk in sportkleding 
2. met een volle bidon
3. en een lege blaas.
Dit scheelt allemaal extra loopbewegingen. 
Verder zeg ik; blijf bewegen en blijf fit! 
@BodyFit, @Home, Online OnDemand of Outdoor! Mogelijkheden genoeg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: