Update mondkapjes

Hoi allen,

Vanaf 1 december gaat de mondkapjesplicht in wat betekent dat in openbare ruimte een mondkapje gedragen moet worden. Hoe zit dat nu met sport? Fitnesscentra worden niet expliciet genoemd in de omschrijving van openbare ruimtes. Is een fitnesscentra een publieke ruimte? Per slot van rekening komen daar alleen de leden. De formulering van de overheid is: als de gestelde voorwaarden tot gevolg hebben dat alleen nog specifieke personen toegang hebben, dan is géén sprake van een publieke plaats. Er zijn een aantal tegenstrijdigheden waar ruimte is voor discussie. De brancehorganisatie NL Actief komt spoedig met opheldering over dit onderwerp

Dus sporten kan sowieso zonder mondkapje?
Ja.

Moeten we dan daarbuiten een mondkapje op?
Wij wachten nog op berichtgeving van NL Actief. Uiteraard is het prima om bij binnenkomst, verplaatsing buiten de zalen en bij het verlaten van het pand een mondkapje te dragen. Maar tot dusver nog geen verplichting!

Hoe weten we dan wanneer dat wel verplicht is?
Zodra er uitsluitsel is van NL Actief zal op de deur een duidelijk aanduiding komen. Let daar dus op.

In DvhN staat dat het niet verplicht is?
Gezien! Alleen willen wij het zekere voor het onzekere en wachten nog officieel op de berichtgeving vanuit NL Actief.

Het is lekker warm in BodyFIt?
Klopt. We hebben de verwarming aangezet gezien het steeds kouder wordende weer.

Maar dan heb je de deuren niet open?
De schuifdeuren staan op een kier van ca. 5 cm. Afhankelijk van de drukte lassen wij ventilatierondjes in, waarbij de deuren voor een aantal minuten verder geopend worden. Tijdens actieve lessen gaan de deuren verder open tot helemaal open afhankelijk van de drukte en de les.

Is dat dan wel zo veilig?
Ook als de deuren op een kier staan is er sprake van een constante stroom waarbij er geventileerd wordt. Alleen iets minder.

Waarom hangt er naast de check in een thermometer?
Omdat we minder ventileren willen we toch graag een extra veiligheid inbouwen door temperatuur te meten.

Waarom?
Wanneer iemand in het beginstadium van de besmetting zit is hij/zij hoogbesmettelijk. Dat is vanzelfsprekend hét moment dat mensen niet samen moeten komen. Verhoging kan een aanduiding zijn van mogelijke besmetting. Voor meer info hierover zie https://youtu.be/MqFKmhc9twc  (Medische publieksacademie UMCG).

Wat is een normale lichaamstemperatuur?
Tussen de 35,5 – 37,5 graden.

Wat als bij mij 38 graden wordt geconstateerd?
Dan is het veiliger om niet te sporten en mogelijk te laten testen.

Hoe werkt het?
Simpel. Gewoon je voorhoofd op ca. 5 cm van het toestel houden.

Slotwoord:
Langs deze weg nog even aandacht voor onzenieuwe website. Op onze site hebben we een nieuw item toegevoegd; onze eigen blog. Hier komen o.a. de ledenmail ook op te staan, waarop gereageerd kan worden. Deze blog wordt automatisch gedeeld op de socials van BodyFitHaren. 

Geoffrey Müller

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: