Corona Update

Hoi allen,

Goed nieuws! Wij mogen open blijven. Dat is erg prettig en gelukkig ziet de overheid in dat fitness niet alleen goed is voor de algehele gezondheid en weerstand, maar ook een goed middel als uitlaatlklep. En dat is net nodig in deze tijden waarin wij praktisch aan huis gekluisterd zitten. Jammer is dat de groepstrainingen niet mogen plaatsvinden, terwijl over het algemeen bij ons dit juist prima verloopt.

Hoe gaan jullie dat nu doen met groepstraingen?
De groepszaal wordt per donderdagochtend omgebouwd tot een trainingsruimte met circuit mogelijkheden die individueel gevolgd kan worden. Hierdoor creëren we meer ruimte om te sporten voor iedereen. Ook voor diegenen die normaal groepstrainingen volgen. Zij kunnen dan op moment van de groepstraining het circuit volgen. Maar dit hoeft niet. Het is dus géén groepsles! De oefeningen zullen bestaan uit oefeningen die veelal tijdens de lessen ook voorkomen.
Wie begeleidt dat?
Wij mogen geen lesgeven maar moeten natuurlijk wel begeleiden zoals we dat ook in de fitnesszaal doen. Dus diegene die normaal les geeft en/of een fitnessintstructeur neemt de begeleiding op zich, maar mag weer niet continu aanwezig zijn. Wij lopen dus gewoon rond in hele gebouw. Het mooie hiervan is dat je kunt genieten van meer specifieke begeleiding en kennismaking met andere trainingsvormen. 
Ik volg Yoga en vind dit niet aansluiten?
Klopt helemaal en daar hebben wij ook een oplossing voor bedacht. Alle ‘inactieve’ lessen, dus alle yogavormen, Pilates en Body&Mind, zullen vanaf maandag aanstaande gewoon worden gegeven, echter middels Facebook live. De dameskleedkamer zal worden ingericht als studio zodat er rustig een mooie live uitzending kan worden gerealiseerd.
Op welke tijden dan?
We houden de standaard groepsfitnesstijden aan voor deze ‘inactieve’ trainingen. Het enige dat je hoeft te doen is wat ruimte thuis creëren, sportkleding aan te doen en de live-uitzending via Facebook volgen.
Dus hetzelfde principe als in de eerste lockdown?
Zeker. Dit project halen wij weer van de ‘plank’. Het enige wat je moet hebben is Facebook. Dit kan dus ook gewoon via de computer. 
Krijg ik een melding als de les begint?
Ja hoor. Like onze Facebookpagina en je krijgt automatisch de melding. 3 minuten voor aanvang van de les gaan wij al live. Op deze manier heb je rustig de tijd alles klaar te zetten en verbinding te maken.
Kan ik de les later ook terugkijken?
Absoluut. Zowel via Facebook als via ons Youtube kanaal. Hier staan overigens ook alle trainingen vanuit de eerste lockdown. Je hoeft je dus niet te vervelen. 😉
Kan ik ook gewoon fitnessen?
Mag ook! Alleen raad ik je aan om dan niet precies op de tijd van je oorspronkelijk groepsles te komen aangezien er dan wel eens teveel mensen zouden kunnen zijn.
Maar ik weet niet precies hoe dat werkt?
Daar zijn wij natuurlijk voor. Wij zullen je begeleiden, adviseren en indien gewenst een mooi schema maken. Deze zetten we dan in onze app omgeving.
App? Die heb ik niet.
Geen probleem! Meld je dan even bij de balie zodat wij je een mail met activeringslink kunnen sturen. Hiermee kun je een account aanmaken en inloggen in onze app.
Waar vind ik deze app?
Deze kun je vinden in de Appstore of Playstore op je smartphone. In deze app vind je overigens vele andere leuke workouts. Workouts die je bij ons kunt doen maar ook workouts die je thuis kunt doen. Begeleid met filmpjes. Ideaal dus! StayFit@Home
Hoeveel mensen mogen er nu zijn?
Wij verhogen dit tijdelijk naar 36 personen totaal aangezien de groepstrainingsruimte als gewone trainingsruimte erbij komt. Echter moeten wij dan wel de schuifdeuren sluiten zodat het twee afgesloten ruimtes zijn. Uiteraard is deze ruimte gewoon beschikbaar voor iedereen gedurende de hele dag met inachtneming van de 1.5. meter regel.

Kan dat wel?
Wij hebben een gedeelte van de fitnesszaal anders ingedeeld waardoor meer ruimte is ontstaan. Dus alleen in de fitnesszaal kunnen nu maximaal 22 mensen terecht. In de groepszaal kunnen ca.14 mensen sporten. Dit zullen aantallen zijn die we soms op drukke momenten kunnen tegenkomen. Het mooiste is dat de bezoeken verdeeld worden over de dag. 

Schoonmaken!
Nog even aandacht hiervoor… nogmaals wil ik hier aandacht voor vragen. In mijn vorige mail heb ik benadrukt dat het spuiten met desinfectans op de toestellen leidt tot schade van de harde en zachte delen. Dit hebben wij al ondervonden door het ‘haperen’ van de LatPull down (rugmachine). Deze is inmiddels gerepareerd, maar van belang is dus het juist schoonmaken. Dus; spuit het papier in en niet het toestel! Binnenkort zullen we overstappen op een andere manier van schoonmaken. 

Kunnen de mails niet korter?
Ja hoor, alleen kan ik dan niet alle belangrijke info delen en ontstaan er vaak onduidelijkheden waardoor wij achteraf veel vragen krijgen.

Slotwoord:
Wij proberen op deze manier iedereen te kunnen bedienen. Wellicht in sommige gevallen op andere manieren, maar dat kan ook weer leuk zijn. Maak er dus gebruik van en geniet van het feit dat je nog lekker naar de sportschool kan! Dat is waardevol? Zeker in deze tijd! StayFit @The Gym of @Home!
 Geoffrey Müller

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: