Update oktober…

Hoi Allen, 

Even weer een bericht van onze kant. Het is inmiddels oktober en de zomermaanden zijn echt achter ons. De maanden dat het vaak minder druk is in de sportscholen. Toch liep het behoorlijk door met zelfs een vroege ‘ kickstart’ half augustus! Dit liep door tot eind september. Het was druk in deze periode na de zomer. Erg prettig en hard nodig voor onze ‘rebound’. Deze verwachten wij eind maart 2023. Dan zitten we weer op het niveau van voor de corona (groei niet meegerekend). De afgelopen maanden hebben wij, zoals jullie van ons gewend zijn niet stil gezeten. Nieuwe toestellen, nieuwe materialen, nieuwe indelingen, veranderingen, vernieuwingen, actief of de socials, een nieuwe website! Lekker bezig dus!

Nieuwe website, maar die andere was nog niet zo oud?
Klopt, maar de tijden gaan snel en wij willen bijblijven. De site is verbeterd, vernieuwd, anders ingedeeld en al het ‘overbodige’ is verwijderd. Hoe graag wij ook van alles willen vertellen over BodyFit, tegenwoordig is de ‘spanningsboog’ van de online bezoekers zeer kort. Wij hebben geprobeerd om daarop in te spelen. Overige info is te vinden op de diverse socials. 

Daar zijn jullie inderdaad actief in… Leuk!
Met name met Instagram en daaraan gekoppeld Facebook willen wij BodyFit online laten zien in de omgeving. Op Google proberen wij uiteraard ook zo goed mogelijk gevonden te worden. Leuk om een keer te melden… dit wordt georganiseerd, geanalyseerd en geadviseerd door Margreet van DaaromM. Zij is niet alleen actief in de HIIT les van maandagavond, maar ook online met haar bedrijf. 

Doen jullie ook me aan de Fitness Award?
Ja. Dat klopt. We hebben bericht gekregen dat wij zijn genomineerd voor de Fitness Awards. Dat is super! De missie van de Dutch Fitness Awards is; ‘om uitblinkers in de fitnessbranche in de spotlights te zetten. Na corona zijn er voor de fitnessbranche nieuwe uitdagingen zoals personeelsbezetting en energiekosten. Gelukkig zijn er binnen de fitnessbranche ontzettend veel doorzetters en die verdienen een podium!”

Ok… leuk! Hoe moeten we stemmen?
Simpel! Klik op de link en breng je stem uit. Wij zijn je zeer dankbaar. Het zou toch leuk zijn als BodyFitHaren dit jaar zou winnen? Stem je ook?

Hoe gaan jullie straks om met een eventuele coronagolf?
Net als eerder zullen wij zeer snel reageren en handelen bij nieuwe informatie. Zoals jullie van ons gewend zijn! Voor nu hanteren wij ons ventilatiebeleid en ons schoonmaakbeleid. Daarnaast nog steeds de handsanitizers en de alcohol in de spuitflessen (graag eerst op papier spuiten en niet direct op de toestellen).

Dus de schuifdeuren blijven open de komende periode?
Ja. Dat is wel ons streven. Op geleide van het weer. Bij regen en wind wordt dit wat lastiger. Als het straks kouder wordt zullen we ventilatierondes instellen. Tussendoor staan de deuren dan op een kier. 

Stoken jullie dan niet voor de buren?
Tja… daar komen we wel weer in terecht. Vorig jaar hebben we dat natuurlijk ook al meegemaakt, maar dit jaar heeft het een andere lading door de hoge energieprijzen. We zitten een beetje in een spagaat. Ventileren, maar ook verwarmen. Normaal geen probleem met onze warmte terugwin ventilatiesysteem, alleen staat deze uit bij open deuren.

Soms is het in de groepszaal te koud!
Klopt. Bij het weer opstarten van de vloerverwarming is het altijd finetunen. Zeker met betrekking tot het weer buiten. In deze periode is dat altijd lastig. Soms is het koud buiten en soms weer warm. Daarbij is de temperatuur-beleving in de nazomer weer anders dan in de winter (met dank aan onze thermoreceptoren). Daarom gebruiken we ook onze luchtverwarming voor de inactieve lessen. Echter zal dan de omgevingstemperatuur stijgen waardoor er een geruime tijd geen warmtevraag is en de vloerverwarming weer uitschakelt. Helaas is de vloerverwarming een traag systeem, dus de effecten (al dan niet onnodig) merken we pas 24-48 uur later.

Maar soms is het ook te warm!
Klopt ook! Nog een lastig punt waar wij mee moeten dealen… wij hebben actieve groepslessen en inactieve groepslessen. De (directe) warmtevraag varieert dus! Soms zelfs per uur. Dit kan worden opgelost met het openen van de buiten schuifdeuren of het gebruik van de airco. Echter van warm naar koud resulteert dit op korte termijn gelijk weer in een (indirecte) warmtevraag, waardoor de vloerverwarming weer gaat draaien. Aangezien de vloerplaat al op temperatuur is, zal dit vrij snel voelbaar zijn en wordt het warmer! Dus deuren nog verder open, waardoor we voor de buren stoken (geluidsoverlast is dan ook aan de orde). Ook hier een spagaatsituatie. Maar we doen ons best om voor elk gevraagd moment de juiste ventilatie en de juiste temperatuur te waarborgen.

Kunnen we ook een review achterlaten?
Een review geven op Google of Facebook zou echt super zijn. De socials zijn een héél belangrijk middel voor onze branding. ‘Beweging’ op de socials draagt bij tot bekendheid. Een review, reageren op een bericht of delen van een bericht is daarin van belang. Dus… ja graag!

Slotwoord:
We gaan de winter tegemoet! Een goede weerstand is dan belangrijk. Blijven sporten en let wat op je voeding. Wij staan klaar om je te helpen bij vraagstukken over sport en voeding. Vroeg ons dus gerust als je anders wilt sporten, of nieuwe oefeningen wilt uit proberen. Misschien zelfs een (andere) groepsles. Altijd leuk! Wist je dat groepslessen een mooie aanvulling is op je fitnessschema? En wist je dat een fitnessschema een goede aanvulling is op je groepsles? Varieer en continueer! Check voor meer info onze website www.bodyfitharen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: